High Performance Power Supplies
 • 1 Transformers
  Resistors
 • 2 RF Final Amplifier
  Anode Power Supply
 • 4 MOSAIC System
  Modular CIME HPPS
 • 3 Cyclotron Power Supply
  Driver Amplifier
 • 5 High current rectifier
  7V – 6500A

NEWS

12/07/2017

JEMA zal verhuizen op 17 juli 2017.

Ons nieuwe adres ligt binnen 500 meter van onze huidige locatie en blijft in het Einstein Scientific Park van Louvain-la-Neuve.

NIEUWE ADRES

Parc scientifique Einstein
Rue de Rodeuhaie, 8
1348 Louvain-la-Neuve

14/04/2016

 

JEMA levert 3 systemen van 3 MW DC voor de voeding van plasma blaaspijp. Deze uitvoering, voor het bedrijf Metallo Chimique NV, gevestigd in Beerse, bij Antwerpen, wordt gecontracteerd door het Zweedse firma Scanarc Plasma Technologies AB, in de Reverse Metallurgie gebied. Dit proces maakt een betere rendement van het recyclen van metalen en vermindert de afhankelijkheid van de invoer van deze metalen. Zie de film van de realisatie…

13/04/2016

JEMA is vereerd met het bezoek ontvangen van de CEO van Ion Beam Applications, de heer Olivier Legrain en Vice President Supply Chain, de heer Jean-Louis Guelton.

21/03/2016

JEMA levert een DC-voeding (2000A - 160 V - 20 ppm stabiliteit) voor de primaire spoel van een van de twee cyclotrons of GANIL (Le Grand Accélérateur National d’Ions Lourds) in Caen - Frankrijk.

18/02/2016

Sumitomo Heavy Industry plaatst een nieuwe opdracht voor DC voeding. Deze terugkerende high-performance uitvoering ordrachten tonen de betrouwbaarheid van de voedingen geleverd door JEMA op de Japanse markt.

04/02/2016

JEMA is vereerd met het bezoek ontvangen van de CEO van l’Agence Wallonne à l’Exportation, Mevrouw Pascale Delcominette.

20/01/2016

JEMA ontvangst een record in de protontherapie gebied in 2015. Mosaic modulaire systemen worden gesigneerd voor bundellijnen voedingen, omvattend dipool en vierpool, waarvan de eigenschappen kunnen afgestemd worden op de behoeften van elk van de magneten . Zie hier de nieuwe Mosaic datasheet…

15/01/2016

De productie van de kathodische bescherming sektor heeft alle verkoopsrecords voor 2015 gebroken, bevestiging van de dominante positie in de gereguleerde JEMA voedingen, bewezen al vele jaren geslagen.

14/04/2016

 

JEMA levert meer voedingen voor de glasfabrikant AGC, gebruikt om te bepalen hoe hun proces van metalen afzetting. Eerst ontwikkeld voor de Belgische fabrieken, ook nu eveneens uitgevoerd voor de Japanse bedrijven.

15/11/2015

Brussels Airport vernieuwt haar vertrouwen met leveren van nieuwe acculaders die in hun onderstations standard geïnstalleerd zijn.

Een lange weg: van transformatoren tot hoogperformante gelijkstroomvoedingen


Het bedrijf JEMA, dat in 1937 werd opgericht in Brussel (België), is aanvankelijk gespecialiseerd in de productie van gewikkelde producten, zoals transformatoren en weerstanden. Maar JEMA legt zich al snel toe op specifieke gewikkelde toepassingen die perfect inspelen op de individuele behoeften van de klant.

De evolutie van de elektronische componenten zorgt ervoor dat JEMA zich geleidelijk aan begint te oriënteren op bekabelde elektrische toepassingen met complexe ontwerpen die echter nog altijd gebaseerd zijn op zijn gewikkelde producten. De productie spitst zich vanaf dan toe op gelijkrichters, ondulatoren en batterijopladers. Uiteindelijk besluit JEMA handig gebruik te maken van zijn toenemende knowhow op het vlak van elektromagnetisme en aanverwante technologieën en specialiseert zich in vermogenselektronica. Het bedrijf richt zich in het bijzonder op gelijkstroomtoepassingen.

Het einde van de jaren 70 vormt een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van de onderneming. Vanaf dat ogenblik bestudeert en ontwikkelt JEMA voedingen die door het onderzoekscentrum Cyclotron van de Université Catholique de Louvain-la-Neuve (CRC-UCL) worden aangewend in het kader van hun deeltjesversnellers. JEMA richt zich voortaan definitief op de ontwikkeling van hoogperformante voedingen.

In 1990 installeert JEMA zich in het wetenschapspark van Louvain-la-Neuve. Op die manier wil het bedrijf zich vestigen in de buurt van de competentiecentra - de faculteit toegepaste wetenschappen en het CRC - en daardoor een nieuwe dynamiek creëren binnen zijn gamma hoogkwalitatieve producten. Bovendien bevindt het bedrijf zich nu dichter bij een van zijn belangrijkste klanten, de wereldleider op het vlak van deeltjesversnellers en protontherapiesystemen.

Momenteel vormen de hoogperformante voedingen 75 % van de omzet die Jema jaarlijks realiseert. De vermogensvoedingen die het bedrijf onder de naam JEMA of JEMA ELEC produceert, bewijzen overal ter wereld hun nut in tal van onderzoekscentra, medische instituten en hoogtechnologische industriële omgevingen.

In 2008 geeft JEMA als onderneming met Belgisch privékapitaal aan dat het zich internationaal wil herpositioneren als belangrijkste speler op de markt van hoogperformante gelijkstroomvoedingen. Het team van ervaren ingenieurs wordt versterkt met nieuwe krachten die dagelijks sleutelen aan de bestaande systemen, nieuwe producten ontwerpen en het dienstengamma van JEMA helpen uitbreiden. 

1937 1960 1970 1990 1995 2011