High Performance Power Supplies
 • 1 Transformers
  Resistors
 • 3 Cyclotron Power Supply
  Driver Amplifier
 • 2 RF Final Amplifier
  Anode Power Supply
 • 5 High current rectifier
  7V – 6500A
 • 4 MOSAIC System
  Modular CIME HPPS

NEWS

12/07/2017

JEMA zal verhuizen op 17 juli 2017.

Ons nieuwe adres ligt binnen 500 meter van onze huidige locatie en blijft in het Einstein Scientific Park van Louvain-la-Neuve.

NIEUWE ADRES

Parc scientifique Einstein
Rue de Rodeuhaie, 8
1348 Louvain-la-Neuve

14/04/2016

 

JEMA levert 3 systemen van 3 MW DC voor de voeding van plasma blaaspijp. Deze uitvoering, voor het bedrijf Metallo Chimique NV, gevestigd in Beerse, bij Antwerpen, wordt gecontracteerd door het Zweedse firma Scanarc Plasma Technologies AB, in de Reverse Metallurgie gebied. Dit proces maakt een betere rendement van het recyclen van metalen en vermindert de afhankelijkheid van de invoer van deze metalen. Zie de film van de realisatie…

13/04/2016

JEMA is vereerd met het bezoek ontvangen van de CEO van Ion Beam Applications, de heer Olivier Legrain en Vice President Supply Chain, de heer Jean-Louis Guelton.

21/03/2016

JEMA levert een DC-voeding (2000A - 160 V - 20 ppm stabiliteit) voor de primaire spoel van een van de twee cyclotrons of GANIL (Le Grand Accélérateur National d’Ions Lourds) in Caen - Frankrijk.

18/02/2016

Sumitomo Heavy Industry plaatst een nieuwe opdracht voor DC voeding. Deze terugkerende high-performance uitvoering ordrachten tonen de betrouwbaarheid van de voedingen geleverd door JEMA op de Japanse markt.

04/02/2016

JEMA is vereerd met het bezoek ontvangen van de CEO van l’Agence Wallonne à l’Exportation, Mevrouw Pascale Delcominette.

20/01/2016

JEMA ontvangst een record in de protontherapie gebied in 2015. Mosaic modulaire systemen worden gesigneerd voor bundellijnen voedingen, omvattend dipool en vierpool, waarvan de eigenschappen kunnen afgestemd worden op de behoeften van elk van de magneten . Zie hier de nieuwe Mosaic datasheet…

15/01/2016

De productie van de kathodische bescherming sektor heeft alle verkoopsrecords voor 2015 gebroken, bevestiging van de dominante positie in de gereguleerde JEMA voedingen, bewezen al vele jaren geslagen.

14/04/2016

 

JEMA levert meer voedingen voor de glasfabrikant AGC, gebruikt om te bepalen hoe hun proces van metalen afzetting. Eerst ontwikkeld voor de Belgische fabrieken, ook nu eveneens uitgevoerd voor de Japanse bedrijven.

15/11/2015

Brussels Airport vernieuwt haar vertrouwen met leveren van nieuwe acculaders die in hun onderstations standard geïnstalleerd zijn.

De specialist in hoogperformante gelijkstroomvoedingen en gewikkelde producten op maat

Sinds tientallen jaren is JEMA (ook bekend onder de naam JEMA Elec) in Belgie de onbetwiste specialist op het vlak van hoogperformante gelijkstroomvoedingen. Bovendien blijft JEMA de referentie voor op maat gemaakte droge transformatoren en gewikkelde weerstanden.

De hoogperformante gelijkstroomvoedingen van JEMA worden dagelijks gebruikt bij de behandeling van honderden patiënten in tal van centra voor protontherapie (behandeling van kanker met behulp van deeltjesbundels) in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

De gelijkstroomvoedingen van JEMA worden niet alleen veelvuldig gebruikt in de medische sector, maar bewijzen ook hun nut in de sectoren die een beroep doen op deeltjesversnellers (onderzoekslabo's, sterilisatie binnen industriële omgevingen of de voedingssector ...) en in uiterst veeleisende industriesegmenten (PVD - physical vapor deposition, polymerisatie ...).
 

JEMA ontwerpt en creëert ook alle mogelijke gelijkrichters, batterijopladers en types kathodische bescherming, bestemd voor de infrastructuursector en de industrie. Dankzij de ruime kennis die JEMA sinds eind 1930 heeft opgebouwd in verband met het ontwerp en de fabricage van gewikkelde producten, kan het bedrijf inspelen op al uw behoeften, zowel voor unieke stukken en kleine of middelgrote reeksen, als voor droge transformatoren en gewikkelde weerstanden.

Alle producten worden ontworpen, gefabriceerd en getest in onze lokalen in het wetenschapspark Einstein te Louvain-la-Neuve (België), vlakbij het universitair centrum.


In samenwerking met zijn klanten en leveranciers, en met de hulp van universiteiten, industriële partners en het Waalse Gewest, ontwerpt JEMA nieuwe producten die steeds betere prestaties leveren en beter zijn aangepast aan de internationale normen en milieu-eisen.